Haláleset utáni teendők


Lakáson bekövetkezett elhalálozás esetén

Lakáson vagy szociális intézményben történt elhalálozás esetén értesíteni kell vagy az ügyeletes, vagy a háziorvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze. A halottvizsgálat elvégzése után lehet értesíteni a temetkezés ügyeletes munkatársát az alábbi telefonszámon:


06-30-ÜGYELET (vagyis 06-30-849-3538)
Cégünk 24 órás, azaz éjjel-nappali ügyeletet tart a halottszállítási megbízások bejelentésére!


A telefonon történt értesítéstől számított 3 órán belül elszállítjuk az elhunytat. Munkatársaink a helyszínen átadnak a hozzátartozók részére egy részletes tájékoztató kiadványt, hogy milyen teendőik lesznek az eltemettetéssel kapcsolatosan.

Ha a halálesetet megállapító orvos egyértelműen meg tudja állapítani a halál okát, akkor engedélyezi az elhunyt halottasházba történő elszállítását. Ebben az esetben cégünk az elhunytat az általunk üzemeltetett halottasházba szállítja, ahol gondoskodunk a további megfelelő kegyeleti körülmények biztosításáról.

Ha a halál oka egyértelműen nem állapítható meg a helyszínen, akkor a halottvizsgálatot végző orvos további halottvizsgálatra, azaz kórboncolásra beszállítatja az elhunytat az általa megjelölt egészségügyi intézménybe.


Egészségügyi intézményben történt elhalálozás esetén

Kórházban történt elhalálozás esetén a halottvizsgálat elvégzése után a Halottvizsgálati Bizonyítványt, valamint a Halálozási Statisztikai lapot a kórház Pathológiai osztálya illetve Felvételi irodája állítja ki. Ezeket a dokumentumokat az elhunyt személyi irataival együtt átadják a hozzátartozó részére. Ilyen esetben nincs más teendő, mint befáradni valamelyik temetés felvételi irodánkba és ott a teljes körű felvilágosítás és ügyintézés mellett munkatársainkkal megszerveztetni az elhunyt temetését.


Külföldön történt elhalálozás esetén

Amennyiben magyar állampolgár halálozik el külföldön, úgy az elhunyt Magyarországra szállításával kapcsolatban cégünk nemzetközi ügyintézőjével szükséges felvenni a kapcsolatot. Megbízónkkal történt részletes megbeszélés és egyeztetés után azonnal intézkedünk és tájékozódunk a kialakult helyzetről. A helyzet pontos ismeretében tájékoztatjuk megbízónkat, és javaslatot teszünk az elhunyt lehető leghamarabb történő, illetve költséghatékonyabb hazaszállítási formájáról.

Nemzetközi ügyintéző közvetlen telefonszáma: +36 20 944 7807

 (ügyelet: +36 1 413 6800 vagy +36 70 849 3538)