Hamvak szórása templomban

Budapesten több templomban is lehetőség nyílik az elhunyt hamvainak végső nyugalomra helyezésére szórásos temetési szertartás útján.

Napjaink egyre gyakoribb temetési módja a hamvak szórásos temetése. A templomban történő hamvak szórása egyszerre ötvözi a modern kor szellemiségét, a világi felfogás racionális működését és a hagyományainkból eredő tiszteletet vallásunk és hitünk iránt. Szeretett halottunk földi maradványainak elhelyezése Isten házában, megszentelt helyen méltó és magasztos temetési forma. Az elhunyt hamvait a templomban kialakított közös nyughelyen, úgynevezett Osszáriumnak helyezik el, ahol az elhunyt hamvai az idők végezetéig pihennek.
 
Az angyalföldi Árpád-házi Szent Margit templomban található Osszáriumban lehetőség nyílik az elhunyt hamvainak méltó keretek közötti szórásos temetésének megszervezésére. Erre kínálunk Önnek megfelelő lehetőséget, mind a körülményeket, mind az anyagiakat tekintve. A templomban nem csak egyházi, hanem polgári szertartás szerinti búcsúztatási módra is lehetőség nyílik. Az elhunyt emlékét - nevét, születési és elhalálozási évszámát - táblába vésve a templom kertben megőrzik örökkön-örökké.
A kelenföldi Szent Gellért Plébánia altemplomában végső nyugalomra helyezett elhunytak hamvai is Osszáriumban kerülnek, mely a templom padozata alá van építve. A szertartás helyszínéül szolgáló térben egy homokóra szerkezetben kerülnek elhelyezésre a hamvak, melyek lassan leperegnek ezen szerkezetből. A Szent Gellért Plébánia elhelyezési díjai magasabbak, mint a Szent Margit templomban alkalmazott megváltási árak, viszont a gyönyörűen kialakított környezet kárpótolja a hozzátartozókat a felár tekintetében.
 
 

Hívja munkatársunkat és válaszolunk kérdéseire!

Kattintson az alábbi gombra és munkatársaink fogadják telefonhívását munkaidőben, munkaidőn túl és hétvégén is.

Budapesti templomok ahol a hamvak szórása megvalósítható

Árpád-házi Szent Margit Templom

1134 Budapest, Szent Margit tér 1.

Kelenföldi Szent Gellért Templom

1115 Budapest, Bartók Béla út 149.

Páli Szent Vince Templom

1097 Budapest, Haller utca 19-21.

Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia

1112 Budapest, Gazdagréti út 14.

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Kollégáink hamvasztó koporsóban elszállítják az elhunytat a hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak urnabetétbe történő helyezése. A hamvakat tartalmazó urnát visszaszállítják irodánkba, ahol átadásra kerül az Ön részére a keletkezett teljes dokumentációval együtt.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a krematóriumba
  • Hamvasztás és a hamvak visszaszállítása
  • Hamvasztáshoz szükséges kegyeleti kellékek biztosítása
  • Minőségi urna és emlékurna választási lehetőség
  • Jogi garancia a hamvak elhelyezésének dokumentálására

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.