Hamvak temetése

Hamvasztás után az elhunyt hamvainak sírhelyben történő végső nyugalomra helyezésére Budapesten temetőben vagy templomban nyílik lehetőség. A két fajta elhelyezési hely között számos különbség van, ezeket szeretnénk Önnek bemutatni az alábbiakban. Milyen sírhelyek közül tud választani, melyiknek mi az előnye, hol mire van lehetőség.
 

Hamvak temetése temetőben

Az elhunyt hamvasztása után a hamvakat temetőben az erre a célra kijelölt parcellákban, különböző sírhely típusokban helyezzük örök nyugalomra. Ezek a sírhelyek lehetnek urnafülkék, urnasírok, urnakripták és meglévő koporsós sírhelyek. Mind-mind különböző kritériumoknak kell, hogy megfeleljenek és ezáltal másfajta ügyintézést igényelnek.

Hamvak temetése templomban

Budapest területén több templomban is lehetőség nyílik az elhunyt hamvainak végső nyugalomra helyezésére oly módon, hogy a hamvakat tartalmazó urnát temetjük be egy megvásárolt urnafülkébe. A templomban előre kialakított különböző befogadó képességű urnafülkék vagy más szóval kolumbáriumok találhatóak. Ezek lehetnek 1, 2, 4 esetleg 8 személyesek.