Légi halottszállítás

Az elhunyt holttestének külföldre vagy Magyarországra történő légi úton lebonyolított szállítása költséghatékony módon.

Magyarországon elhalálozott külföldi állampolgár holttestét ha másik kontinensre Ázsiába, Afrikába vagy a Közel-Keletre nagy távolságra illetve a tengerentúlra Amerikába vagy Ausztráliába szükséges szállítani, esetleg ezekről a helyekről Magyarországra, úgy cégünk a légi halottszállítást teljes körűen, minden részletre kiterjedően lebonyolítja. A légi szállítás elvégzéséhez szükséges összes engedély és dokumentum beszerzése cégünk feladata. A holttest légi szállításra történő felkészítése, vagyis az elhunyt balzsamozása komoly szaktudást és felkészültséget igénylő művelet. Budapest legjobb balzsamozó szakembereivel állunk kapcsolatban annak érdekében, hogy a holttest olyan kezelésen essen keresztül, ami garantálja a minimum 48 órás szállíthatósági feltételeket is. Szolgáltatásunk során a nemzetközi légi szállítási előírásoknak megfelelő kegyeleti kellékeket alkalmazzuk, vagyis kettősfalú koporsót használunk illetve a légiforgalmi szállítóládát vagy koporsózsákot is mi biztosítjuk.
Kórházban bekövetkezett elhalálozás esetén a halotti dokumentáció kiállíttatását rövid határidőre vállaljuk, továbbá a halottszállításhoz elengedhetetlen tisztiorvosi engedélyt a Halottvizsgálati Bizonyítvány kiállítását követő 24 órán belül beszerezzük. A halálozás helye szerinti illetékes anyakönyvi hivatalban beszerezzük az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát. Párhuzamosan az ügyintézésekkel elvégeztetjük a holttest szállításra történő előkészítését, vagyis a balzsamozását is és erről az igazolást csatoljuk a halotti dokumentációhoz.
 
Megkeressük a lehető leggyorsabb útvonalat a célországba és azon belül is a rendeltetési helyhez legközelebbi városba ahol nemzetközi reptér található oly módon, hogy a legkedvezőbb költségű társaságot részesítjük előnyben. Felvesszük a kiválasztott légitársasággal a kapcsolatot, helyet foglalunk a repülőgépen az elhunyt holttestét tartalmazó szállítmánynak. Elkészítjük a szállításhoz szükséges vám és spedíciós dokumentációt és ezek után kiszállítjuk az elhunytat a repülőtérre és ott átadjuk a reptér illetékes munkatársainak.
 

Hívja munkatársunkat és válaszolunk kérdéseire!

Kattintson az alábbi gombra és a nemzetközi temetkezéssel foglalkozó munkatársunk fogadja telefonhívását munkaidőben, munkaidőn túl és hétvégén is.

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A nemzetközi légi halottszállítás elvégzéséhez külföldön és belföldön egyaránt szükséges különféle engedélyek és okmányok beszerzésének teljes körű ügyintézést cégünk elvégzi Ön helyett. Külföldi elhalálozás esetén felvesszük a kapcsolatot a helyi temetkezési vállalkozással és megszervezzük a hazaszállítást. Magyarországon történt halálozás esetén a lehető legrövidebb időn belül elvégezzük az elhunyt hazaszállítását a célországba.
  • Magyarországon elhunyt külföldi személy szállításának megszervezése
  • Teljes körű spedíciós, reptéri és vámügyintézés lebonyolítása
  • Nemzetközi előírásoknak megfelelő légiforgalmi kellékek biztosítása
  • Konzulátusokkal történő szoros együttműködés
  • Külföldön történő teljes körű ügyintézés megszervezése
  • Külföldről érkező elhunyt fogadása a repülőtéren
  • Halotti dokumentáció-honosítás, magyar fordítás beszerzés

Légi halottszállítási árajánlatot szeretne?

Kérjen cégünktől kötötségek nélkül, ingyenesen szállítási költség kalkulációt pár gombnyomással!