Hamvak szórásos temetése

Az elhunyt hamvainak szórásos temetése napjainkra szinte az egyik legjobban elterjedt temetési módozat. Az elhunyt végakarata vagy utolsó kívánsága miatt is sokan választják ezt a szolgáltatást, de a temetési költségek alacsony szinten tartása miatt is előtérbe kerül. Elmondható továbbá a szórásos temetésről, hogy szinte gondozásmentes lesz így az elhunyt nyughelye, mivel nem kell sírkövet emelni.

Hamvak szórása temetőben

Az elhunyt hamvasztása után a hamvakat temetőben az erre a célra kijelölt szóró-parcellában helyezzük örök nyugalomra. Budapesti temetőkben az úgynevezett vízbemosatásos technológiával szórják el az elhunyt hamvait, melynek következtében ez az egyik leginkább látványos temetési forma.

Hamvak szórása templomban

Budapest területén több templomban is lehetőség nyílik az elhunyt hamvainak végső nyugalomra helyezésére szórásos temetési szertartás útján. A templomban kialakított közös nyughelyet Osszáriumnak nevezik, ahol az elhunyt hamvai az idők végezetéig pihennek egy megszentelt helyen.

Hamvak szórása kápolnában

A Krisztus Keresztje Kápolna Budapesten a belváros szívében vallási és felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül fogadja az elhunyt hamvait, melyet a kialakított közös nyughelyre helyeznek el egyházi vagy polgári búcsúztatás keretein belül szórásos szertartás megrendezésével.

Hamvak szórása hajóról a Dunába

Amennyiben Önt vagy az elhunytat valamilyen kapcsolat vagy emlék fűzi a Duna folyóhoz és nem szeretné szeretett halottjának hamvait temetőben elhelyezni, illetve az elhunyt kifejezett kérése volt, hogy hamvait szórják a Dunába, úgy ezt a szolgáltatásunkat ajánljuk figyelmébe.

Hamvak szórása repülőgépről

A Magyarországon még viszonylag új szolgáltatás keretében lehetőség nyílik arra, hogy az elhunyt hamvait repülőgépről, méltó kegyeleti körülmények mellett, a Duna Budapesttől északra eső folyamszakaszán végső nyugalomra helyezhesse a gyászoló család.