Koporsós temetés

Az elhunyt holttestének koporsóban földbe vagy kriptába történő temetése új vagy meglévő sírhelybe teljes körű hivatali és temetői ügyintézéssel

Cégünk teljes körűen elvégzi a koporsós temetés esetében felmerülő hivatali ügyintézéseket, dokumentum illetve engedély beszerzéseket. Az elhalálozás helye szerinti illetékes polgármesteri hivatalban kiállíttatjuk az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát. A temetőben elintézzük a szükséges ügyintézéseket a temetés lebonyolítása érdekében. Munkatársaink elszállítják az elhunytat a kórházból vagy a halottasházból a temetés helyeként megjelölt temetőbe. Fontos kiemelnünk, hogy cégünk nem alkalmaz úgynevezett „szállító koporsót”, vagyis a halott szállítást azzal a koporsóval végezzük, amivel az elhunyt végső nyugalomra helyezése fog történni. Így tudjuk garantálni azt, hogy Ön és családja az elhunyttól a ravatalon méltó körülmények között tud elbúcsúzni. Szolgáltatásunk elvégzéséhez igény szerint biztosítjuk a megfelelő kegyeleti kellékeket, a koporsótól a szemfedőn keresztül a sírhely megjelölésére alkalmazott sírjelzőn át a rögfogóig bezárólag.
Irodánkban történik meg az Ön igényeinek és rendelkezéseinek felmérése után a temetési időpont egyeztetése a temetővel és annak azonnali lefoglalása is. A lehetőségeket szem előtt tartva segítünk sírhelyet választani az Ön elképzelései szerint. Minden temetőben van úgynevezett soros parcella, ahová a soron következő temetéseket végzik, de tudunk abban segíteni, hogy nem soros parcellába is elvégezhető legyen a temetés. Itt történik meg a különféle dokumentumok és meghatalmazások kitöltése is és a már meglévő iratok átvétele.
Irodáinkban kialakított koporsó bemutatóterem található, ahol Ön megtekintheti a temetés során felhasználásra kerülő kegyeleti kellékeket. Koporsó kínálatunkban megtalálhatóak a hagyományos farost alapanyagból készült négyszög kialakítású laminált koporsók valamint a hatszög formájú tiszta fából készült szarkofág termékek, továbbá a kétfelé nyíló tetővel ellátott úgynevezett amerikai típusú luxus koporsók is. Állandó készletet tartunk fenyő, nyár, tölgyfa és a már említett amerikai típusú koporsókból.

Hívja munkatársunkat és válaszolunk kérdéseire!

Kattintson az alábbi gombra és munkatársaink fogadják telefonhívását munkaidőben, munkaidőn túl és hétvégén is.

Koporsós temetés új sírba

A koporsós temetési szertartás lebonyolításakor figyelemmel kell lennünk néhány fontos körülményre is, melyek megfelelő színvonalú kivitelezése alap feltétele a temetésnek.

A temetőben a ravatalozó teremben történik az elhunyt felravatalozása, mely történhet nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál van jelentősége a szemfedőnek, mivel ezzel a textil lepellel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. A szemfedő biztosítja azt, hogy csak azok a családtagok, közeli hozzátartozók tudják megtekinteni az elhunytat, akik az elhunyt koporsójához lépve felemelik a szemfedőt. Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik és örök nyughelyére a sírhelyhez kísérik a temetésen megjelentek. A gyászmenet elején a szertartást végző pap vagy polgári búcsúztató személy halad, őt követi az halottaskocsi és utána mennek a gyászoló család tagjai. A temetést végző szakszemélyzet elhelyezi az elhunyt koporsóját a sírhely fölé és várakozik. A szónok elmondja a végső beszédét, majd megtörténik a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet a közeli hozzátartozók jelképesen egy marék föld sírba szórásával, vagy egy-egy szál virág koporsóra ejtésével végeznek el. Ezután a temetői személyzet megkezdi a behantolást. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. Általában, a szertartás lezárásaként, itt nyilvánítanak részvétet a családnak a temetésen megjelent személyek.
Általánosan elmondható, hogy a sírjelző keresztet vagy fejfát az elhunyt vallása szerint szokás kiválasztani. Ezen sírjelzőre felkerül az elhunyt nevét, születési és halálozási évét tartalmazó névtábla. A koporsó oldalára felírjuk az elhunyt nevét és leélt éveinek számát, ez a koporsófelirat.
A koporsó tetejére a felekezeti hovatartozás szerinti vallási jelképet, vagy egy ízlésesen megköttetett, virágból készült koporsódíszt helyezhetünk. Szükség esetén javasoljuk rögfogó alkalmazását, ami a behantoláskor a koporsóra hulló föld dobogását csillapítja.
Az Ön igényeinek megfelelő exkluzív koporsókat tudunk biztosítani raktárról azonnal, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is!

Koporsós temetés meglévő sírba

A budapesti temetőkben található koporsós sírhelybe történő temetésnek vannak bizonyos kötelmei, melyeket be kell tartani.

A temetőn belül be kell azonosítani a meglévő sírhelyet, ezt a legegyszerűbben a sírhely száma alapján lehet megtenni. Ha ez nem ismert, úgy szükség lesz az utolsó temetés dátumára és a betemetett elhunyt nevére. Ezen adatok birtokában már be lehet azonosítani a sírhelyet és utána foglalhatóvá válik a temetési időpont.

Fontos körülmény, hogy ki a sírhely rendelkezője? Pontosan tudnunk kell ki ez a személy, mivel a temető csakis a sírhely rendelkezője által adott írásos engedély alapján fogja kiadni a temetési engedélyt a szóban forgó sírhelyre. Irodánkban munkatársaink töltik ki ezt a nyomtatványt az Ön által szolgáltatott adatok alapján.

A temetés megrendelése során kitérünk arra a körülményre is, hogy meddig van megváltva a sírhely? Ezt Önnek nem szükséges tudnia, majd kollégáink pontosan kiszámolják a fizetendő sírhely pótdíjat. Egy adatra lesz szükség ehhez mégpedig, hogy mikor volt az utolsó koporsós temetés? Egy vagy több urna behelyezése a koporsós sírba nem hosszabbítja meg a sírhely lejárati idejét. A temetői munkálatok megrendelésekor a felmerülő pótdíjat is szükséges befizetnünk.
Meglévő sírhelybe történő koporsós temetés esetén a sírnyitási tisztiorvosi engedélyt a temetés időpontját megelőzően szükséges beszerezni. Ehhez szükség lesz a betemetett személy halotti anyakönyvi kivonatára, melyet be kell mutatni a tisztiorvosi hivatalban. Amennyiben cégünket bízza meg a temetés megszervezésével, úgy ezt a bürokratikus ügyintézést is levesszük a válláról.
A sírhelyen álló síremléket a temetői szabályzat értelmében a temetést megelőző 48 óráig szükséges elbontatni a sírhelyről. Ezt Ön is intézheti amennyiben rendelkezik már sírköves szakemberrel, vagy segítünk ebben is, sírköves mesterünk garanciával elbontja és telephelyén szakszerűen tárolja a síremléket a visszaállítás dátumáig.
Ha a fenti kérdéseket tisztáztuk, és elintéztük, akkor a temetési szertartás megszervezésének ügymenete ugyan úgy folytatódik, mintha a koporsós temetés új sírba történne.

Hívja munkatársunkat és válaszolunk kérdéseire!

Kattintson az alábbi gombra és munkatársaink fogadják telefonhívását munkaidőben, munkaidőn túl és hétvégén is.

Tekintse meg koporsó választékunkat

Kattintson az alábbi gombra!

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Halottszállító munkatársaink elszállítják az elhunytat a kórházból vagy halottasházból a temetés helyszínéül szolgáló temetőbe abban a koporsóban, melyet Ön bemutatótermünkben kiválasztott.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a temetőbe saját koporsójában
  • Minőségi koporsó választási lehetőség bemutatóteremből
  • Temetőn belüli sírhelyválasztási lehetőség
  • Temetési időpont foglalása irodánkból
  • Temetői ügyintézés és temetői díj befizetése utólagos elszámolással

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Koporsós temetés árajánlat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

További kérdése van?
Lépjen velünk kapcsolatba!

Hívja munkatársunkat!

Írjon nekünk!